Post entry

Varning för short squeeze

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Liksom förra gången "experterna" varnade för en dipp när omx var på 970 och började allvarligt testa 980 så kommer de ut från sina stenar där de hållt sig undan... rsi säger de är överköpt, rekyl ner är övervägande stor... de rekar köp av xact bear och tar sina positioner genom att blanka olika företag som de tycker gått upp för mycket på kort tid.

Jag föll förra gången för deras spekulation och tog en sådan position i xact bear, vilket jag sedan insåg var rejält fel. Jag kände visserligen inombords att kanske denna gången det inte skulle gå som analysen sa i grafen. Nåväl, man lär sig så länge man lever.

När extremt många börjar blanka och spekulera i nergång på marknaden kan det hända två saker, det ena är att börsen går ner, och då blir dom glada, eller börsen går upp och då blir det panik för de måste täcka sina positioner som också dår går väldigt fort upp. Se bara på februari och mars månad hur uppgångarna höll i sig trots deras dipp varningar och spekulationer om dippar... Nu ser vi att trots all oro om grekland och portugal osv, att omx 30 höll emot på 1020-1030 och att börsen igår var uppe på 1050, att den idag rekylerar är inte så konstigt då vinsthämtningar präglar börsen idag. Att skylla på alcoa är väl lite väl att ta i, det är snart rapport säsong igen och då vankas köp lägen. Sandvik har en potential att stiga upp kort sikt 115kr och jag anar att den har blivit ny het kandidat som tidigare boliden hade i bankernas intresse. Eftersom blankningen tilltar i aktier som sandvik kan en kortsiktig uppgång vara aktuell, därför tar jag en position i sandvik då jag anar en snabbare uppgång inom räckhåll och aktien tror jag i april kan toucha 100kr. Inköps läge kring 89-94kr i sandvik och målkurs 100 på kort sikt och på lite längre sikt 1-3 månader 115 för att på 2-3 år ca 150-180kr

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?