Post entry

KURSRAKTER 2011

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag tänkte lite snabbt summera och reflektera kring aktieåret som gått. Tänkte också ge några aktietips för 2011.

2010 blev det andra året i rad som jag tjänar betydligt mer pengar från aktiehandel än från mitt ordinarie arbete. Men vi börjar med årets flopp.

VÄRMLANDS FINANS - SÅLT

Min största lärdom av 2010 är att fokusera ännu mer på att bolagen jag investerar i ska ha en erfaren ledning som bevisligen kan leverera. En av mina sämsta affärer under 2010 var i Värmlands Finans. Affärsidén är bra och det hade, med en kompetent ledning, kunnat ge bra inkomster. Men ledningen lyckas, som genom ett under, strula till det mesta. De flesta fadäserna går att relatera till oerfarenhet. Där med inte sagt att det endast är nackdelar med en ung och driven VD. Arbetsmoralen brukar vara på topp och ambitionerna höga. Men bristen på omdöme och oerfarenhet lyser ofta igenom.

Med en förlust på drygt 10% gick jag ur bolaget när jag ansåg att de tabbat sig en gång för mycket.

BLACK PEARL & NORTHLAND RESOURSES

Bättre gick det för bolagen ovan som jag även tradat en del i. Att jag tradar en del i bolagen är en av anledningarna till att jag inte brukar författa några mer djuplodande bloggar om bolagen.

I Pärlan så har vi dessutom Kalles Farsan som mer eller mindre doktorerat i bolaget så jag känner inte att jag har mycket mer att tillföra där. Jag ligger kvar med mitt grundinnehav även in i 2011. Bolaget visar att de kan leverera gång på gång. Det gillas!

I Northland har vi en mycket erfaren ledning som löser problemen ett efter ett. Tidsramarna hålls och ledningen in ger ett stort förtroende. Bolaget är lågt värderat och jag kan inte se någon avmattning av efterfrågan i närtid. En del problem återstår för bolaget att lösa, bla transporter och att rekrytera personal till starten. Detta tror jag att ledningen löser galant även om risk för förseningar finns. Detta innehav får också följa med in på nya året.

CLINICAL LASERTHERMIA

Har en liten post CLS. Utvecklar en metod för att värma upp och bekämpa cancer. Finns mycket skrivet här på RedEye om bolaget. Jag tycker att det finns en del tveksamheter i skyddet för produkten / patenten. Men en chanspost är CLS värt.

KURSRAKETER FÖR 2011

Två nya innehav för 2010, och som med största sannolikhet kommer förgylla portföljen under 2011, är SensoDetect och Dignitna.

Båda bolagen har under 2011 levererat ett intensivt nyhetsflöde av enbart positiva nyheter. Både bolagen verkar inom medicinteknik och har mycket gemensamt.

SENSODETECT

Vi börjar med SensoDetect. Bolaget har en produkt för dignosticering av bla ADHD och Schizofreni. Den kan även användas för mäta effekten av mediciner samt inom forskning. Se mer i analysen: http://www.redeye.se/medlemsanalys/37030 samt på SmallCap.se : http://www.smallcap.se/company/24/about/0/

SensoDetect har i år stigit ca 250 % och jag instämmer med Smallcap.se som siar om att det lär bli en liknande kursutveckling 2011.

SensoDetect har en rad fördelar:

* En mycket kompetent ledning som är världsledande inom sitt skrå.

* 2010´s mycket starka nyhetsfölde har inte gett gjort lika starkt avtryck i kursen. Detta gör att det fortfarande är ett gyllene läge att köpa på sig aktier.

* Mångmiljardmarknad utan någon egentlig konkurrens.

*Ändrar fokus från forskning till försäljning med start 2011.

* Har i går släppt resultatet från den oberoende valideringsstudien. Och nu står det utom allt tvivel att produkten SD-BERA fungerar med mycket hög tillförlitlighet.

*Har gång på gång visat att de levererar vad de lovar och mer där till!!

*Ledning med storägare äger 80% av aktierna.

*Vi kan se fram emot många triggers under 2011.

*Flera triggers i närtid i form av bla nya avtal och publicering av data från studier.

Helt klart ett av de innehav jag tror mest på inför 2011.

DIGNITANA

Har en världsledande produkt för skalpkylning vid cellgiftsbehandling och mycket lovande forskning inom neuroprotektion vid tex stroke. SmallCap.se har många bra analyser och kommentarer: http://www.smallcap.se/company/22/about/0/

Den risade och rosade Löparn har på senare tid köpt aktier i bolaget och det finns en del skrivet på hans sida /blogg http://www.loparn.com/

* Överöst marknaden med nya avtal och positiva nyheter som inte speglat sig i aktiekursen överhuvudtaget. Kursen har tidigare pressats av en NE som nu i veckan är avklarad. Köpläge? Svar: JA.

* Mycket kompetent ledning.

*VD och ledning har stora innehav och VD:n ökade innehavet kraftigt nu i dagarna.

*Försäljning har påbörjats och väntas öka kraftigt under 2011.

*Mångmiljardmarknad där Dignitana har en överlägsen produkt och näst intill obefintlig konkurrens.

*Expansion till området neuroprotektion och redovisning av forskning inom detta område.

*Även här väntas ett triggertätt 2011i form av nya avtal och resultat av forskning.

Har under året som varit haft kortare positioner i en rad bolag. Questerre har åkt ut och in ur portföljen i form av day- och swingtrading.

SUMMA SUMMARUM

Är det två aktier ur portföljen som jag vill lyfta fram inför 2011 så får det bli SENSODETECT OCH DIGNITANA. Dessa två har en enorm potential med liten risk. Fördelen med båda är att det kursmässigt är ett bra läge för den som vill gå in i bolagen. SensoDetect har fallit tillbaka trots positiva nyheter men börjat klättra igen. Dignitana har stått och stampat trots en en ström av goda nyheter de senaste månaderna.

Båda bolagen riktigt lågt värderade med tanke på att de har färdiga produkter, miljardmarknader med ingen eller liten konkurrens och påbörjat sin försäljning med framgång.

Jag vill passa på att önska alla en riktigt God Jul!!!

//Danne

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?