Post entry

Shelton - Ryssland på väg in i värmen...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Vi har sett det förut: i Ryssland, i Turkiet och i närområdet. När en "out-marknad" kommer in i värmen kan det bli riktigt bra för investerare. Läs gärna nedanstående info från Carnegie (sändes ut igår): Shelton med särskilt fokus på Ukraina men även Ryssland kommer gynnas av detta. AllianceOil har ju ex tjyvstartat. Snart kommer nyheter...

Carnegie Tillväxtmarknadsportfölj har taget en större position mot den ryska aktiemarknaden. Vi anser att det finns attraktiva investeringstillfällen i länder som karaktäriseras av relativt stabila valutor, rimliga realräntenivåer och som inte har några signifikativa makroekonomiska obalanser såsom större bytesbalans underskott eller hög och stigande inflation som kräver åtstramningar. Ryssland tillhör den gruppen. Ryssland handlas till P/E-tal på 5, vilket är bland de lägsta och mest attraktiva inom tillväxtländerna samtidigt som vinstförväntningarna inför 2014 är modesta.

Ryssland har ett bytesbalansöverskott och sunda statsfinanser. Den ständiga värderingsrabatten brukar förklaras med de stora politiska riskerna som finns i Ryssland. Nu har vi sett en viss politisk ljusning, eller i alla fall ett steg i rätt riktning. Ett exempel är behandlingen av aktivisten Alexei Navalny som tidigare starkt kritiserat president Putin och den utbredda korruptionen i landet. Regimen har tidigare försökt döma honom efter ett påstått bedrägeri mot ett statligt bolag. Trots stor kritikstorm dömdes han också till fängelse men släpptes dagen därpå efter ett överklagande och han har nyligen tillåtits ställa upp i borgmästarvalet. Ett annat exempel är Putins hantering av Syrienkrisen. Vi tror också att Ryssland kan komma att gynnas av en starkare tillväxt i Europa då Ryssland är en stor handelspartner till regionen (över 50 procent av exporten), speciellt efter inträdet i världshandelsorganisationen (WTO) 2012. Andra positiva faktorer är ett högt oljepris och att regeringen nyligen beordrat höjda utdelningar från de börsnoterade statliga bolagen.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?