Post entry

Sigges Portfölj och börsläget

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Först lite tillägg till "profilen". Min portfölj består i storlekordning av Betsson, Borg, ACAP-invest och Odd Molly. Mina övriga aktier (som främst ligger kvar av skatte och nostalgiska skäl) är nedhyvlade innehav i: Meda, Investor, och Beijer Alma. Jag vill vara en "fokusinvesterare" och ha en koncentrerad portfölj och inte en "indexportfölj". En fördel med det är att det är lättare att följa bolagen i detalj om de inte är för många. Jag vill kunna "se" minst en möjlig dubblingspotential på 24-30 månader innan jag köper en aktie och det tycker jag mig se för mina "skötebarn" Bets, Borg, ACAP och Molly. Jag kommer att kommentera detta mera senare bl.a i samband med kommande rapporter som alla fyra bolagen har de närmaste veckorna.

Jag är alltid likt min favoritguru Peter Lynch fullinvesterad men har minskat en redan lätt belåning med tanke på nuvarande tumult på kreditmarknaden. Jag tror det kan bli fortsatt stökigt ett tag men delar Stensrud på Skagenfonders syn på läget att det här inte ska behöva sänka världskonjunkturen (finns på Skagenfonders hemsida). Skagenfonder har varit rätt på om börsutvecklingen men de enda fonder jag har är i PPM.

Just nu befinner jag mig i Sydfrankrike och trodde jag skulle kunna ta det lite lugnare med "börsandet" ett tag men då kör det här kredittumultet igång. En sak är säker börsen är sällan ointressant. Drygt 30 grader och strålande sol här men jag skulle gärna dela med mig av det fina vädret för en stabilisering av börsläget...´

Mvh Sigge P.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?