Post entry

Sino Agro Food ( SIAF ) 5 Dagar kvar!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Senast om 5 dagar släpper SIAF sin Q1 rapport. Nu är inte Q1 det starkaste kvartalet för jordbruksbolag men den kan med största sannolikhet bjuda på en del positiva överraskningar.Likaså telefonkonferensen efteråt.

Aktien stängde igår på 0,73 $ vilket ger ett P/e på drygt 1.

Q1 rapporten kan komma att innehålla besked om utdelningen för året somkommer bli spännande att se, Utbetalning Q4.

Solomon som är VD har sagt att en reverse split inte är att tänka på men han är ändå konfident på att kunna nå en aktiekurs på ca 2 $ innan året är slut för att kunna listas på AMEX. Det blir kul att se vad han har för ess i rockärmen. Han är ju känd för att hålla sin prognoser.

Minimigränsen på 2 $ är inte huggen i sten men kursen måste upp innan notering.
Om allt i övrigt ser bra ut så är AMEX flexibla och kan acceptera en något lägre minimikurs än 2 $. Nasdaq är inte flexibla vad det gäller aktiekursen utan där gäller 4 $ stenhårt, vilket gör att det är troligare med AMEX så länge aktien är så pass lågt värderad.

Om en månad får vi också besked om vilka som kommer väljas in i den oberoende styrelsen. Namn från Australien, Taiwan, Singapore och Sverige har nämnts. Nils Sandberg från Jordanfonden är ett namn som verkar vara mer eller mindre bestämt.

Price / Earning eller P/e talet är nu ca 1 och ett motiverat P/e ligger enligt mig i förstaläget på ca 5-7 vilket är FLERA 100% över dagens kurs.

Ett långsiktigt P/e för ett tillväxtbolag som Siaf bör ligga på 15-20.

**Riktkurser.

Kortsiktig (3-6 månader) > $ 3 eller ca 250% uppsida.

Långsiktig (>12 månader) $ 6 eller ca 600% uppsida.**

Aktien handlas på OTC BB och har tickern SIAF. Man får ringa sitt mäklarbolag för att lägga en order per telefon. Realtids köp och säljkurs finns här

http://www.otcmarkets.com/stock/SIAF/quote

Gregory Maguire

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?