Post entry

SJR - Det ser bra ut.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag publicerade bemanningsföretaget Manpower sin arbetsmarknadsbarometer för det tredje kvartalet. Eftersom jag indirekt spekulerat i en stark återhämtning på arbetmarknaden genom investeringar i bemanningsföretagen Uniflex (industri, lager, bygg, kontor m.m.) och SJR (finanssektorn) var det med stort intresse jag läste undersökningen. Rapporten andas optimism om en fortsatt förstärkt arbetsmarknad. Detta gäller speciellt storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö, just de tre städer där SJR är etablerade.

Om man istället tittar på vilka branscher som efterfrågan på arbetskraft ökar mest, så är det inom finanssektorn +18%, hotell- och restaurang +16% och byggindustrin +13%, detta baserat på Manpowers begrepp sysselsättningstrend.
Manpower definierar sysselsättningstrend enligt följande: andelen arbetsgivare i procent som tror att den totala sysselsättningen i deras företag kommer att öka under kvartalet, minus andelen arbetsgivare i procent som tror att den totala sysselsättningen kommer att minska. Rapporten i sin helhet finns att tillgå på: www.manpower.se

Ett annat mer "trubbigt" instrument för att se hur arbetsmarknaden/bemanningsföretagen utvecklas är att studera antalet lediga tjänster på www.ams.se för respektive företag.
Här har antalet tjänster (rekrytering & bemanning) utanonnserade hos SJR ökat rejält under de senaste två månaderna (c.a. +40%), detta skall man dock ta med en stor nypa salt då det kan vara något av en "semestereffekt".

En summering av ovanstående indikationer kan inte bli annat än att "det ser bra ut" för SJR de kommande kvartalen framöver.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?