Post entry

Utsikterna i Star Vault och MMORPG spelet Mortal Online

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Starvault AB visar för andra kvartalsrapporten i rad på vinst. Jag tror objektivt att det är ett bra läge för köp. Detta är mina tankar.

Jag heter Benny Antonsson och lever som trader på heltid och jag driver även bloggen www.bennysbucketlist.com.

Jag har haft ögonen öppna på bolaget Star Vault under en längre tid.

Jag tänkte göra en kort summering över mina tankar kring bolaget och hur jag tänker som trader. Jag tradar vanligtvis index och sysslar med att bygga stora avkastningsportföljer med hjälp av att hedga genom minifutures, warranter och optioner. Men 3 % av min portfölj består av endast 3 riskbolag. Därav bloggar jag lite här ibland om bolagen. Starvault är ett av dessa bolag men jag försöker fortfarande vara objektiv.

För det första är Starvault AB (STVA) ett förhoppningsbolag. Att substansvärdet per aktie är 4 öre och vi ser en kurs/eget kapital på över 15 (i skrivande stund) är inte relevant. Det nyckeltalet kommer bli ännu högre när siffrorna från 2015 justeras in. Alla bolag inprisas förr eller senare med tiden och jag är säker på att marknaden kommer hitta ett pris.

Så att diskutera hur övervärderat Star Vault är inte relevant för mig.

Det som är relevant för mig som söker 100 % ig avkastning i riskbolag är:

1. Kommer bolaget visa på vinst? Det är i regel flödet av fortsatta vinster som ökar värdet av en aktie. Positiv resultaträkning är otroligt viktigt.

2. När är det bästa läget att köpa in sig? Exakt innan vinst/aktie blir positiv tycker jag i regel är ett bra läge att gå in. Siffran ska vara så nära -0.01 som möjligt, men det är bara min egna preferens, inget som andra behöver hålla med om. Annars finns risk att man fastnar i en jobbig konsolidering.

Idag visar Starvault två kvartalsrapporter i rad som visar på att bolaget lyckats vända till vinst. Det är mycket bättre nyheter än att titta över årsrapporterna eftersom vinst per kvartal är oftast startskottet för framtida vinster.

Det som kommer avgöra är om bolaget fortsätter redovisa vinst är om spelarantalet förblir detsamma eller ökar. Samt, hur bra Starvault är att minska sina kostnader. Allt sånt kan jag få en överblick i årsrapporterna.

Så för att få svar på frågan om bolaget kommer fortsätta visa vinst, och om man hittat brytpunkten att köpa in sig, måste man som trader gå in och göra en bedömning av produkten. För att göra en rättvis bedömning behöver man läsa vad spelare eller vad kunder tycker.

Eftersom det är en nischad produkt är inte den totala spelarmängdens åsikter som avgör. Det är ungefär som när jag köper en bil. Gillar jag Renault betyder det inte att 95 % av resterande bilägarna behöver gilla Renault för jag ska köpa produkten. Eller likaså, för Renault att fortsätta göra vinst.

För att analysera om produkten är bra måste jag analysera den nischade gruppen, inte omvärden. Om 300 aktiva spelare som älskar svåra sandbox MMORPG blir 320 aktiva med tiden, är mer relevant än om summan som inte spelar Mortal Online blir större.

Det gäller att förstå att alla spelare där ute har olika preferenser. Det har ingen real ekonomisk effekt om folk som inte spelar Mortal inte spelar Mortal. Så länge spelarantalet ökar, ökar också vinsterna för bolaget. Det är det enda en långsiktig fundamental riskaktieanalytiker som mig bryr mig om eftersom 100 % avkastning är målet.

Skulle jag ha varit en daytrader som tradar på mönster och teknisk analys skulle jag avråda mig från att trada i StarVault eftersom omsättningen är låg. Men, eftersom jag är fundamental i sättet, försöker jag hitta rätt läge att köpa.

Vinst och spelarantal är de viktiga nyckelorden för mig. Det gäller det för mig att få influenser från spelarna själva i detta fallet. Eftersom jag känner flera kompisar från klanen Einherjar i spelet vet jag med säkerhet att spelarmängden har ökat. De har konstant under 2015 levererat mig sina betal-id nummer, som jag jämfört med 2014 års siffror. De vittnar om fler fältslag och ökade klanmedlemmar generellt sätt över hela världen.

Därför har jag köpt 85 000 aktier under vintern. Eftersom denna nivå är brytpunkten från när vinst/aktie förvandlas från negativ till positiv. Vi får helt plötsligt ett positiv P/E tal, och psykologiskt är det lättare att handla i ett företags upptrappning av vinster, än att handla i bolag som åter väntar på att visa vinst.

Detta är mina tankar och jag hävdar inte att jag har rätt. Det är bara så jag väljer att investera och resonera.

Summering: Att diskutera värdering är irrelevant. Att diskutera framtida potentiella vinster är relevant.

Följ mig gärna på twitter: www.twitter.com/bennyantonsson

Mvh

Benny

cyno cyno Member since Jan 13 2012

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?