Post entry

Stark kundtillväxt. Spaning: Ayima på Aktietorget har flyt nu

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Börjat intressera mig starkt (och köpa in mig) i aktien och bolaget Ayima som är noterat på Aktietorget. Jag ska i en längre analys redogöra för hela caset. Den skriver jag i helgen och måndag. Men för er som är vakna på Redeye kan det vara av värde redan nu att ta del av att antalet aktieägare ökar varje dag, att börsvärdet stiger varje dag och att bolaget levererat nya kunder och nya ordrar i en strid ström hela september och oktober, och att vi nu ser fram emot fler nyheter och pressmeddelanden.

(Bild på vd i Ayima som mottager ett pris/en utmärkelse.)

"Ägarbasen verkar ha vuxit bra de senaste veckorna och det föder nytt intresse. Märker själv att det börjar talas mer om bolaget, tidigare var det liksom ingen som kände till det. Det täta orderflödet bolaget presterar lockar fler och fler investerare."

Så låter ett av citaten på ett annat aktieforum, och det var där jag fick upp ögonen för denna (i mina ögon) riktigt fina guldklimp som denna höst poleras och växer i storlek. Vi aktieplacerare älskar börsvärderingar som har stor chans att öka fort och mycket. Ayima känns mer och mer som ett sådant case.

Här är en snabb sammanställning av orderingången i Ayima den senaste tiden.

Pressmeddelanden om kundavtal (hittills) under september och oktober 2017:

8 september: 9,8 Miljoner SEK

11 september: 12,1 Miljoner SEK

15 september: 5,4 Miljoner SEK 

3 oktober: 1,7 Miljoner SEK

4 oktober: 2,95 Miljoner SEK

11 oktober: 2,9 Miljoner SEK

17 oktober: 2,5 Miljoner SEK

Summering: På 1 och en halv månad har de fått ordrar värda ****37,35 Miljoner SEK. 

Ytterligare ett av alla positiva citat hos andra aktiespanare:

"Detta bolag kommer att visa i resultatrapporten att den är helt felvärderad och varför insiders äger över 60% av bolaget. Bolaget har för avsiktikt att ligga på 20% i rörelsemarginal. Om vi ska ta dom siffrorna vi har att gå på så hade man en försäljning på 17,2 miljoner i september. Ta det gånger 12 så får vi en årlig omsättning på 206,5 miljoner. Rörelseresultatet blir då 41.3 miljoner. Sen har kanske ca miljonen i räntekostnader plus 20% i F-skatt ger ett resultat på 33 miljoner. De ger ett P/E-tal på ca 5 (!). Detta är snabbt och väldigt lågt räknat enligt mig. Efter september har fler ordrar inkommit och alla är förhoppningsvis långa och återkommande intäkter i många år framåt. Vi skulle lätt kunna dubbla kursen i närtid utan att jag skulle höja på ögonbrynen."

Fortsättning följer.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?