Post entry

Festen forsätter ...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Dagligen når priset på råolja nya rekordnoteringar.

De allra flesta, proffs som amatörer, tror på ett fortsatt stigande oljepris.

Mina egna innehav i "den svarta branschen", StatoilHydro, Petrobras och Anadarko Petroleum, slår kursrekord varje dag. Bara att tacka och ta emot.

Men är uppgången varaktig?

Oljepriset har stigit 20% i maj.

Jag tror att vi närmar oss den tidpunkt då det är dags för en rekyl.

Just nu är det hedge-fonder som med kort riskkapital pressar upp priset på råolja. Ingen vill stå utanför, alla "följer John".

Jag har en gång i tiden lärt mig att priset på råvaror bestämms av tillgång och efterfrågan. Efterfrågan har inte ökat 20% i maj. S p e k u l a t i o n e r om en högre efterfrågan har pressat upp råoljan. Inget annat än spekulationer.

Den fallande dollarn är också en variabel i det rusande råoljepriset.

Samtidigt så är det recession i det stora landet i väst, som är den största förbrukaren av olja (ca. 20 miljoner fat/dag).

Slutsats: den långa trenden är ett stigande pris på råolja. På kort sikt har dock priset stigit mer än vad som är motiverat. Ett rekyl kan komma under sommaren. Idag har vi något som liknar en liten spekulationsbubbla i råoljepriset pga "kort riskkapital" och "följa-John" mentalitet.

Mitt agerande: väljer att skydda mina uppgångar i oljerelaterade aktier med finansiella instrument som stiger när priset på råolja sjunker.

Rätt eller fel? Det får framtiden utvisa ...

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?