Post entry

Stenen under vilken gråsuggorna gömmer sig...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

"2009-03-26 11:28:45 - Nyhetsbyrån Direkt
BÖRS: NASDAQ OMX UPPHÖR MED AVSLUTSANONYMITET I STOCKHOLM
"

***

Äntligen så kom då beslutet som åtminstone jag ansett vara den värsta skandalen sedan Poseneraffären. Det tog inte lång tid, och det skulle det naturligtvis inte göra heller med tanke på de uppenbara effekter anonymitet innebär på börsen. Herregud, hur kunde man från första början ens fundera på möjligheterna att ge tunga aktörer (Om ens några) möjligheten att handla med aktier under total anonymitet? Trodde de att det inte skulle utnyttjas?

Under de 2 åren som börsen fullständigt jämnats med marken kan man se över hela linjen hur aktier dagligen manipuleras upp och ner med allt mer raffinerade metoder. Fall efter fall får man läsa om där skumma investerare begått olaglig marknadspåverkan. I de flesta fall har det dock rört sig om mindre aktörer, eller rent av privatpersoner. De STORA aktörerna som tex MSI, Weavering Capital, Carnegie osv har kunnat ägna sig åt detta utan risk att bli ertappade...Och att DÅ erbjuda dessa förbannade lurendrejjare en finansiell balaklava-mask som de kan gömma sig bakom får mig att bli rent av förbannad. Räcker det inte med att ha gett dom vapen i form av tex Blankning?

Det börjar kännas som Finansinspektionen står inför ett enormt problem i framtiden. Idag kan aktörer med större innehav eller medel enkelt manipulera aktiekurser upp och ner med falska köp/sälj-klossar, med falsk information som enkelt kan spridas "ryktes-vägen" genom anonyma aktiesajter som VCW, DIbs, AVA osv. Jag tror att om inget görs snart kommer börsen reduceras till en allvarligare variant av det vi ser idag. Någon form av ekonomisk High Chaparall där de med störst muskedunder är de som är Sheriffer i stan...INTE de som följer eller ska upprätthålla lagen.

Nej, mitt förslag är att ta bort ALL anonymitet, ta bort möjligheterna att utnyttja stora falska orders i orderdjupen i illikvida papper i syfte att lura marknaden och att försöka få tillbaka någon form av normal handel igen. Kanske det går att "låsa" köp/sälj-orders i någon timme eller 2 så att de inte kan användas i psykologiskt syfte att lura folk på pengar?

Tar gärna emot kritik och synpunkter

Mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?