Post entry

Stockholmsbörsen 2 september 2010

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

På samma sätt som 975 är ett starkt stöd, är 1050-1061 ett starkt motståndsområde. Men det är ännu för tidigt att gå kort i höjd med 1061. Det är först när...

Stockholmsbörsen 2 september 2010

Chart: http://forexforums.dailyfx.com/omx30/212302-kortsiktigtrading-omx30.html#post583331

OMXS30 bröt ovanför 1011 samt 1026 under gårdagens handel vilket innebar att OMS30 skapat en serie högre toppar och högre bottnar på kortsikt. Efter att ha stabiliserats i höjd med 1025 och därefter brutit högre nådde index nästa naturliga motståndsområde vilket är området mellan 1050 och 1061.

På samma sätt som 975 är ett starkt stödområde är 1050-1061 ett starkt motståndsområde. Men det är ännu för tidigt att gå kort i höjd med 1061. Det är först när priset skiftat trend under 1061 som det är intressant att gå kort.

Idag tror att index kan kommer att korrigera något av gårdagens uppgång men att denna korrigering kommer hålla sig ovanför 1021. Index kommer därefter försöka utmana 1061 återigen. Misslyckas priset även denna gång att ta forcera 1061 och sedan faller under sin närmaste lokala botten så indikerar detta att den kortsiktiga trenden är bruten. De röda linjerna symboliserar detta scenario, vi ser att priset faller för att sedan stanna på en godtycklig nivå för att sedan stiga men därefter bryta under sin närmaste botten (blå linje). De exakta nivåerna vi uppgivit i chartern är godtyckliga.

Alternativt kommer OMXS korrigera nedåt under dagen för att sedan bryta ut ovanför 1061, vilket innebär att index når årshögsta.

För er som minns så liknar detta arbetssätt det samma som vi tillämpade när index låg i höjd med 975/980 -> Kortsiktigtrading: OMX30

__________________
Med vänliga hälsningar

Alejandro Zambrano
Valutaanalytiker | FXCM Research

Email: azambrano at fxcm.com

Ansvarsfriskrivelse: Valuta som handlas med hävstång kan medföra en hög risk för förlust och är därför inte lämpligt för alla investerare. Du bör vara medveten om alla de risker som är förknippade med valutahandel med hävstång och bör därför konsultera en oberoende rådgivare om något är oklart. Åsikter, nyheter, analyser, priser eller annan information som publiceras av FXCM är allmänna marknadskommentarer och utgör inte investeringsråd. FXCM Holdings LCC bär inte ansvar för förlust eller skada, inklusive förluster av vinster. Detta gäller oberoende av storlek av förlust eller skada som kan uppstå direkt eller indirekt av bruket av denna information.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?