Post entry

Surgical Science - Ett guldägg bland årets nya företag.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Klimatet har minst sagt varit tufft i år för många företag som noterats. Många företag har varit på tok för övervärderade och marknaden har straffat dessa med nedgångar på över 50% i många fall. Surgical Science som säljer VR-simulatorer mot sjukvården fick istället en fantastisk start då företaget istället valt att notera sig till en intressant värdering som visade sig vara rätt. Få aktier finns ute på marknaden som är positivt i flera aspekter. Vad som också är väldigt positivt är att företaget har varit igång och bearbetat sjukvårdsmarknaden under en längre tid. Surgical Science är ett av få nya företag jag valt att investera i detta år.

Kommer ta upp tre punkter som gör Surgical Science intressant att äga för både för den kortsiktiga- och den långsiktiga investeraren.

1. Få aktier tillgängliga har nu blivit ännu färre.

Istället för kräftgång första dagarna fick Surgical Science en mycket trevlig- och enligt mig väntad start. Skandinaviska Enskilda Banken stortankade aktier första dagen vilket även skett efterföljande dagar. Aktierna som finns tillgängliga på marknaden har nu blivit ännu färre, vilket är intressant på många sätt. När intressanta PM kommer från företagen ökar omsättningen i aktien. Finns det många aktier tillgängliga kan i vissa fall ett intressant och bra PM leda till nedgång i kursen då många passar på att sälja av sitt innehav och det blir en negativ kedjereaktion. Här är situationen tvärtom, ett PM i ett företag där free-floaten är låg kan resultera i mycket stora kursuppgångar vid positiva PM och ökat intresse i aktien. Ledningen har varit ute på mässor under våren och träffat potentiella kunder, så ett PM där en stor order presenteras kan ligga mycket nära i tiden.

2. Hyrmodell som ger tillgänglighet för allt fler sjukhus.

Surgical Science har tack var en stor efterfrågan på sina produkter ökat sina resurser inom försäljning och marknadsföring, och ser goda möjligheter till en fortsatt tillväxt. Företaget kommer nu genom nytt kapital ha möjlighet att erbjuda en hyresbaserad affärsmodell för att underlätta kundernas köpbeslut. Detta möjliggör även för mindre finansierade sjukhus att använda sig av teknologin för att tillgodose deras utbildningsbehov. Att hyra ut maskiner i det långa loppet leder till en ökad lönsamhet för Surgical Science.

3. Sjukvårdsmarknadens långa väg till förändring.

Det kan komma företag med hur bra och intressant teknik som helst inriktat mot sjukvården, trots detta tar det allt för ofta mycket längre tid än företagen räknat med innan försäljningen kommer igång på riktigt. Finns flera företag som jag tyckt haft bra ny teknik inriktad mot sjukvården. Dock har jag avstått att investera då ett mönster är återkommande och mycket tydligt, företagen håller inte uppsatta mål och investerare säljer av och aktien sjunker. Branschen är seg mot förändringar då säkerheten står i fokus och man är van att jobba på ett inarbetat sätt. Surgical Science har höllt på sedan år 1999 och gått den långa vägen redan. Branschen har börjat ta till sig metoden på allvar och insett hur effektiv den är. Danmark har till och med infört lag på att alla kirurger ska genomgå denna utbildning för att bli certifierade.

Min rekommendation är köp i Surgical Science.

Är själv aktieägare, handel med aktier medför en risk och beslut sker på eget ansvar.

http://surgicalscience.com

https://youtu.be/F4b6aaxznJo

http://gastrodagarna.svenskgastroenterologi.se/utstallare/lista-over-utstallare

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?