Post entry

Swing watchlist 15/2 2017

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Varje cent räknas..

I dagens inlägg kommer jag att dela med mig av min daytrading aktivitet bara för att jag känner för det, det är väl lite meningen med en blogg. Jag kommer även att diskutera mina öppna swingtrades samt visa vilka nya trades som jag tittar på just nu.

Till skillnad från i måndags då jag tog AA (Alcoa) lång vid öppning och gick ifrån tradingen med lite plus för dagen så slutade det på minus idag. Jag tog en alltför aggressiv trade i ADI som stoppade mig samt en reversal long (eller en fade trade) i FOSL som jag hanterade fel då jag bröt min management plan.

Gapet i ADI idag var inte av den kvalité som rättfärdigar min aggressiva entry idag så jag förtjänade att förlora 1R på den affären, en dålig trade ska inte fungera helt enkelt. Problemet är att jag hamande i en dålig stämmning och började tveka på att ta en till trade.

Jag är medveten om att jag behöver ta ett steg tillbaka och hamna i rätt stämmning igen vid snabba stop outs (det tog 2 miniuter att förlora på ADI). Lite mer än en timme senare erbjder ADI en till trade som passar in i min plan men jag tvekar och missar att ta igen min förlust och lite till.

Efter ytterligare en kvart hittar jag en trade till som ser ut att passa in i min plan. Jag säger så för att mönstret som jag hittade, efter en intensiv scanning genom mina listor, övertygade inte mig till 100% men jag tog affären ändå. Det som normalt brukar hända i dessa situationer är att marknaden lär dig en läxa, att enkla pengar på börsen existerar bara ibland och det väldigt sällan.

När en trade är relativt enkel att ta är oddsen för att den ska lyckas lägre. Det här är inte något som jag har konkret statistik på utan det är en obeservation skapad av väldigt många timmars stirrande på mönster och prisrörelser. Det jag försöker säga är att den andra chansen som jag fick i ADI var svårare att ta för att priset rörde sig snabbt och mönstret såg inte lika enkelt/tydligt ut som i fallet med FOSL. Det är oftast dessa situationer som skapar en riktigt bra trade.

Utöver att jag var skeptiskt till FOSL affären så hanterade jag den fel också genom att bryta mina management regler. Det hela resulterade i att min dag producerade -2R medan korrekt hanterande av FOSL skulle resultera i -0.5R (dvs en halv förlust istället för två hela förluster). Med rätt stämmning (rätt mode) så skulle/borde/kunde jag tagit den andra chansen som ADI så fint bjöd på och gå ifrån med +1R för dagen.

För att knyta texten till ingressen så vill jag förklara vad jag menar med att varje cent räknas. Jag bröt min plan och flyttade upp min stopploss för att följa priset uppåt i FOSL. Jag gjorde detta för att jag vägrade ta en full förlust till och kände mig smart då jag sparade $0.12 men gick miste om $0.40, vilket skulle vara resultatet ifall jag följde min plan.

Priset på FOSL kom ner till 18.72 för att sedan vända uppåt med marknaden (som stängde urstarkt, mer om det nedan) och stängde på 19.48. Självklart var min höjda stopploss på 18.75, alltså jag blev stoppad med 3 cent, what a differance a penny, or three, makes.

Orkar du verkligen fortsätta läsa vidare efter allt det där onödiga om min handel..? Anyway, jag skriver det för säkerhets skull.

Öppna positioner idag är CHS, KATE och SID samtliga långa, dvs jag har köpt aktierna.

CHS är lång på 13.81 och jag har höjt min stopploss (jag lär mig visst aldrig) till strax under 14 då det finns en 60 minuters (halv)pivot där. Jag har med andra ord en nära breakeven trade.

KATE är lång på 19.05 och stopplossen är just nu över min entry vilket innebär att jag inte kommer att göra en förlust ifall inte priset gapar ner emot mig.

SID är lång på 4.10 med stop strax under 3.50. Jag har inte rört stopplossen här för att jag förväntar mig att priset kommer ner något. Först efter att en ny pivot har formats så kommer jag att följa priset och höja min stopploss. En Pivot point är för övrigt en svängningspunkt, i alla fall enligt Lexikon24.nu.

Det jag inte gillar med CHS och KATE är att marknaden redan har rört sig mycket medan dessa två aktier inte riktigt följt med. Detta ökar risken att mina stopploss(er) kommer att slås ut vid en eventuell marknadsrekyl, vilket borde komma när som helst..eller

Potentiella swingtrades som jag tittar på just nu är följande:

Symbol: IMGN som bröt ur en kanalformation. Det ser intressant ut att plocka på sig lite aktier kring 2.60 med stopplloss vid 2.20. Veckografen ser ut att vilja bottna.

Symbol. BWA som bröt ut ur en konsolidering. Jag borde redan ha köpt denna aktie över 41.50 med stop under 39.70 men det bör gå att plocka aktien kring dessa nivåer också.

Symbol: TGT som ser ut att vilja vända uppåt igen efter en tids konsolidering kring den nedåtgående trendlinjen på vekcografen, eller kanske enklare sagt kring botten av trendkanalen på veckografen. Men det är nog för tidigt att plocka på sig TGT så jag avvaktar.

Jag vill helst hitta korta swing trades nu när marknaden har rusat uppåt såhär men av de lilla jag har scannat så är inte mönstren för korta affärer lika enkla att hitta som långa, vilket om min ovannämnda observation stämmer bör generera bra/bättre resultat.

Med det sagt så vill jag även tillägga att du bör vara försiktig med att hålla långa (kortsiktiga) positioner öppna över natten då marknaden har rusat som den gjort, det bara måste komma ett gap ner när som helst. Såklart skulle media knyta en sådan nedgång till någon nyhet som egentligen alla redan vet om med skillnaden att det plötsligt blir okay att agera på det då alla andra gör det.. jag ska försöka hitta korta swings till nästa inlägg..

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?