Post entry

SyntheticMR AB, Life Science, tecknar avtal med General Electric HealthCare

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Klara indikatorer för köpläge på detta Life Science företag inom Magnet Resonans (MR) undersökningar. Produkten är en mjukvara vilket ger möjlighet till hög lönsamhet.

SyntheticMR AB har 2 huvud-tillämpningar inom MR, dels att göra snabbare undersökningar och dels att kvantifiera/segmentera vävnad. (http://www.syntheticmr.com)

  • Segmentering av vävnad används i drift idag i Umeå på alla MS-patienter med framgång. Sahlgrenska har köpt systemet för samma användning och även KS Huddinge. Med det kan man säga att det finns en klinisk acceptans för metoden och att en används i det kliniska arbetet för diagnos och MS-databasen.

  • Snabbare undersökningar har varit en av de initiala antaganden för produkten. En normal neuro-undersökning tar upp till 40 min och med denna metod kan den reduceras 10-15 min. Utmaningen har varit bild-kvaliteten. Omfattande kliniska tester har gjorts bl a i USA där det visat sig att bilderna är jämförbara med konventionell undersökning. Detta har varit särskilt positivt vid undersökning av barn. De måste i många fall sövas för att kunna göra undersökning vilket är både risk och tidsödande.

Sammanfattningsvis skulle jag säga att företaget har uppnåt de viktigaste milstolparna.

  1. Proof of concept inom båda områdena. Det innebär att tillämpningarna inte bara fungerar utan dessutom ger den kliniska fördel framför konventionell teknik som motiverar ett nytt undersökningsprotokoll och diagnos-ställning.

  2. Försäljning till klinik där metoden används för diagnos och i klinisk drift. Metoden är en del i undersökningsprotokollet.

  3. Teknisk acceptans hos tillverkarna av Magnet Resonans kameror. De stora är Siemens, Philips och General Electric. Samtliga samarbetar tekniskt med SynteticMR och kan köra mjukvaran i sina MR kameror.

  4. Få till ett konkret avtal om distribution och kommersiellt samarbete med MR kamera leverantör. Det har nu gjorts och en leverantör har tecknat avtal. Detta är en oerhört viktig och helt nödvändig milstolpe för att nå bred kommersialisering. Utan att ha denna typ av avtal skulle SynteticMR riskera att bli en forskningsprodukt.

Kursen är stigande med lite upp-och ner. Troligen på grund av att SyntheticMR AB ägdes till stor del av Accelerator som sedan delade ut det till sina aktieägare. På så sätt var det många som fick små poster som man kan gissa att de gör sig av med (https://www.aktietorget.se/QuotesInstrument.aspx?InstrumentID=SE0005454865&Language=1&Graph=6).

Idag släpptes nyheten om vilken samarbetspartner som är kontrakterad. Av de olika blev det den tyngsta, GE.

Läs GE pressrelease: http://www.genewsroom.com/press-releases/signa-pioneer%E2%80%99s-magic-one-and-done-mr-imaging-designed-acquire-images-little-one.

Vidare har GE gjort stort nummer av samarbetet på den stora årliga röntgen mässan RSNA i Chicago, USA som pågår denna vecka.

Klart värt att titta närmare på företaget och dess utveckling.

Är det någon som gjort en analys på vad samarbetet med GE kommer att innebära så dela den gärna?

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?