Post entry

Taipan Resources - Går i Africa Oil's fotspår?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

I spåren av Africa Oil's stora framsteg i Kenya så börjar intresset öka för att hitta nästa guldkorn. Alternativen är många, men jag har hittat ett bolag som jag tror lite mer på.

Det bolaget heter Taipan Resources och handlas på Torontobörsen.
http://www.taipanresources.com/

De har två block i Kenya: 2B ( http://www.taipanresources.com/operations-kenya2.html )

Och Block 1 ( http://www.taipanresources.com/operations-kenya1.html )

Block 2B ägs till 100 % procent av Taipan medan Block 1 ägs till 20 % och resten innehas utav det London-noterade Afren plc som bestitter mycket stora arealer inom flertalet länder och som har en stabil produktion av olja.

Block 2 B är än så länge oborrat i Taipans ägo men företagets förhoppning är att kunna sätta första borrkronan i marken redan i mitten av 2014. En partner söks det efter as we speak och om det visar sig att Africa Oil's pågående borrning i brunnen Bahasi-1 visar på olja eller säkra spår av olja så är min uppfattning att det kommer bli lätt för Taipan att hitta en sådan. Bahasi-1 borrar sig nämligen igenom samma typ av berggrundsformationer som är intressanta för Taipan i Blocket 2B och med Africa Oil's track record kan man inte annat än att känna tillförsikt.

Bahasi-1 påbörjades dagarna kring 26 sept och jag räknar med att vi har fått info från denna borrning inom en månad från och med nu.
Även tekninskt ser bolaget intressant ut och har genererat en mängd köpsignaler den senaste tiden.

Sammanfattningsvis kan man säga att Taipan kan vara en mycket intressant krydda för den som vill ta in lite mer risk i sin portfölj.
Vid en träff i Bahasi-1 så kommer bolaget bli brännhett!

Nedan en bild över var bolaget har sina arealer.

Det lila fältet som angränsar till Taipans 2B tillhör Africa Oil och nyheter därifrån är som sagt att vänta inom kort.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?