Post entry

Taurus Energy = När rusar tjuren!?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Tiden är inne för 2:a generationens etanol!

Världen står inför drastiskt ökade krav på alternativa bränslen. Nu kräver regeringar en större andel etanol som en substantiell del av dagens drivmedel/bensin.

http://www.platts.com/RSSFeedDetailedNews/RSSFeed/Oil/8194390

Direktiven för 2013 är minst sagt upplagda för att främja miljön, och framförallt etanolproducenter.

För att förtydliga, Taurus Energy står nu inför den eminenta situationen att kunna förhandla om leverantörsavtal i USA, och med de andra intressenterna i bl.a. Europa, Brasilien, och Kina.

Enligt styrelsens bedömning betraktas detta, att kunna jäsa femkolssocker, som ett stort genombrott. D.v.s. att kunna ta tillvara 40% MER av t.ex. en majsplanta (stjälken) via pentos (femkolssocker), vilket ger Taurus ett unikt förhandlingsläge - detta utöver utvinningen av skogsprodukter, se nedan.

"Taurus Energy tillhandahåller en ny metod för framställning av etanol ur avfallsprodukter från skogs- och jordbruk. Metoden, som skyddas av 13 internationellt patenterade mikrobiologiska processer, gör det möjligt att producera etanol med hjälp av förnyelsebara råvaror som tidigare inte kunnat utnyttjas."

"Eftersom många olika råmaterial kan användas – några exempel är halm, stjälkar från majs och solrosor och spillmaterial från skogsbruket – kan metoden i princip användas av producenter i hela världen.", de ovan två styckena är ifrån Taurus hemsida.​

http://www.taurusenergy.eu/index.html

Etanolproducenter använder idag spannmål till förtret för boskapsuppfödaren och livsmedelspriser, då tillgången på t.ex. majs har sjunkit med 40% i USA, vilket av en tillfällighet är det tillskott i ökad utvinning ev etanol som Taurus patenterade teknik tillför (40%). Den Amerikanska jordbrukssektorn har reagerat starkt på dagens ofördelaktiga och ineffektiva etanolproduktion.

"The corn crop already was smaller than expected because of drought last year, and livestock groups were especially critical of how 40 percent of the crop being diverted toward ethanol caused corn prices to soar." taget ifrån nedan länk.

http://ae.cqrollcall.com/farmcredit/latest-news/farm-bill-news/ethanol-industry-turns-to-plant-residue-scraps/

Bolagets målsättning är att ingå samarbetsavtal och generera de första intäkterna 2013.

Vi har nu fått bekräftat att jästen fungerar i industriell skala, vilket nu inte kan dissekeras av någon. Taurus Energy har ett samarbete med Lunds tekniska Högskola och Chalmers Universitet. De invigda i Taurus Energys produkt 'Xyloferm' har mer än 28 års erfarenhet och utvecklingen av den jäst som idag har prövats i USA.

"Bioetanol är etanol som är framställd med miljövänlig teknik och gjord på förnybara råvaror, till skillnad från den etanol som är gjord av olja. Första generationens bioetanol använder sig av sockret i sockerrör eller stärkelsen i majs- eller vetekorn. Den andra generationens bioetanol görs av cellulosarika restprodukter från skogs- och jordbruk. Den senare finns ännu inte i kommersiell produktion. Det är också den senare som Guido Zacchi och hans kollegor forskar om.", taget ifrån nedan länk.

http://www.ht.lu.se/o.o.i.s?id=12489&visa=pm&pm_id=1548

"Testresultat bekräftar Taurus styrka för jästtillverkning i industriell skala

Inledande tester med amerikanskt storföretag för processtillverkning av etanol bekräftar att Taurus patenterade jäststammar har tillräcklig robusthet och hög reproducerbarhetsförmåga för att kunna användas i industriell tillverkning av etanol med råvaror från jordbruks- och skogsavfall.", taget ifrån nedan länk.

http://www.taurusenergy.eu/Nyheter.html#jäst

Ett högst sannolikt avtal, samt en downpayment, är att vänta inom kort, och sedan faller royalty ut vid fullskalig produktion under innevarande år - 2013. Vem som blir den första kunden är ännu inte känt, men det spekuleras i att det mycket väl kan vara giganten BP (British Petroleum).

http://www.bp.com/genericarticle.do?categoryId=2012968&contentId=7079431

Taurus Energys produkt 'Xyloferm' är på inträde i USA med sin registrering, och med de framgångsrika resultaten för industriell tillverkning av andra generationens etanol, så kan vi förvänta oss en godkänd sådan. Den 5:e mars ser ut att vara dagen för den slutgiltliga registreringen - se den nedersta länken för datum.

http://www.trademarkia.com/xyloferm-85736062.html

http://tsdr.uspto.gov/documentviewer?caseId=sn85736062&docId=NOP20130213072854

Taurus Energy är ett högst intressant förhoppningsbolag, samt investering, och jag kommer att hålla ett vakande öga på dess utveckling.

Mvh!

M.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?