Post entry

Jösses, jag är kär i en aktiepost...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Även om jag är tämligen övertygad om att Nazareth inte tänkte på aktier när de sjöng sin slagdänga Love Hurts så finns det onekligen ett samband mellan aktiesparandet och kärleken som ibland, i synnerhet i tider som dessa, kan göra riktig ont.

Ja, vad jag tänker på är den här kärleken man ibland kan få till en viss aktieinvestering man har gjort.

Ingen vill ju direkt tillstå att man är kär i en gjord aktieinvestering - inte ens jag - men hur skall man annars förklara att man håller hårdnackat kvar en gjord aktieinvestering trots att den bara går ner mer och mer i värde för varje dag om det inte är kärlek med i spelet?

Men kärleken och aktiesparandet kan också komma i samspråk i andra sammanhang.

En kvinnlig vän till mig frågade mig en dag för ett par veckor sedan varför vi män i våra bästa år nästan alltid framhöll att vi var duktiga inom aktiesparandet när vi var ute på krogen och "raggade"? (Enligt min vän så lär det numera vara vanligare att erbjuda någon att komma hem och titta på sin aktieportfölj än, som det var på min tid, etsningar.

Jag skall erkänna att jag inte vet om detta är sant men enligt min vän så är detta, som sägs här ovan, tydligen en väldigt vanlig företeelse.

Men även om jag själv inte beblandar mitt aktiesparande när jag talar om kärlek så blir jag titt som tätt lite småförtjust i företag som jag gjort aktieinvesteringar i - som t.ex. Panaxia Security (där kärleken ledde till att jag också fick bli aktieägare i Panalarm under en tid), Vostok Gas och Kungsleden.

Man vet i sitt hjärta att just den här speciella investeringen kommer att stiga mer och mer även om den för stunden istället bara sjunker och minskar i värde.

- Ja, man ser aktiekursen passera ner under alla stödnivåer utan att man direkt bryr sig för man vet ju att aktien bara måste stiga i värde snart. -

Det stora kruxet, som jag ser det, är hur man skiljer sig. Hur det går till mellan människa och människa tror jag mig veta men hur skall man klara att skilja sig från en aktieinvestering man är kär i har jag ingen som helst aning om.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?