Post entry

Dags för höststormar?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Sommarhettan är över, kan min slöa portfölj vakna till liv?

Har inte haft mycket tid över i sommar för att bry mig om mina aktier. De 6 veckor som jag hade ledigt spenderades relativt hektiskt med flytt, kurser för jobbet varvat med segling, surf och grillkvällar. Sedan har de få gånger jag tittat in i depån varit trevligt då den låg ca 25% plus sedan i början av sommaren, men säg den glädjen som varar!

Min investeringsfilosofi just nu är 50% högrisk och 50% ammortering, ca 10 000 i månaden går antingen in i depån eller in i huslånet. Sedan bygger jag en buffert vid sidan av detta. Vad jag gör med dessa pengar får vi se senare, nöjen eller aktier.

Min portfölj.

Orasolv ca +20% Har varit dragloket i min portfölj tills i fredags då den droppade med -12%. Rapporten tyckte vissa var en besvikelse, jag personligen lägger inte så stor vikt vid den. Insiders har köpt stort i sommar, de köper en klinik och betalar av lån. Företaget är på rätt väg, insiders skulle aldrig lägga in dessa pengar om man inte tror på företagets utsikter. Sålde av ca 35% av innehavet i Torsdags, då jag hade en stor del av mitt kapital i Orasolv, köpte Mavshack...lite för tidigt skulle det visa sig.. ;)

Mavshack -24%

Hypen har även nått mig, köpte in mig efter nyheten om att deras app ska förinstalleras i 2,4 miljoner telefoner. Har haft ögonen uppe för Mavshack nån månad men men..ibland går man helt enkelt in vid fel tillfälle, en dag för tidigt. även här tyckte många att kvartalsrapporten var en besvikelse. Jag har inte några tvivel om att denna aktie kommer klättra uppåt i höst när siffror kommer in baserat på Myphone dealen, och eventuella nya avtal skrivs i Kina Indien osv. Att folk värderar en kvartals rapport mer än Myphone dealen är konstigt, tror vi börjar klättra på nytt redan imorgon när folk förstår att Myphone affären är en väldigt stor grej för detta bolag! Det viktigaste är att de expanderar, fler kollar på film helt enkelt. Se på företag som Spotify, Skype etc..de gjorde/gör inte vinst men likväl värderas de till enorma summor av personer smartare än mig! Min teori..!

Tigran Technologies - 26%

Sommaren började väldigt starkt för Tigran men luften pös ut under sommarhettan. Nu går aktien in på sin sista vecka på Aktietorget och jag tror vi kommer få väldigt spännande dagar framför oss! Att ledningen av någon annledning förlängde noteringen så att Q2 rapporten kommer innan avnoteringen kan egentligen bara tyda en sak, de vill köpa mer!? Detta är min teori iallafall och den som har lust att försöka trada kan få ett ypperligt tillfälle framför sig att sälja några procent dyrare till ledningen de aktier man har köpt innan. Jag kommer följa utveckligen efter rapporten med spänning, även om min avsikt är att behålla mina aktier då jag tror de riktigt stora sakerna händer efter avnoteringen. Tigran är värd att hålla ögonen på den kommande veckan, även om man sitter på avbytarbänken så kan man nog lära sig något!

Africa Oil +-0% Ja när börjar aktien klättra igen? Borde bli i höst om allt faller ut väl, marknanden verkar ha glömt bort elefantjakten i Afrika.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?