Post entry

Rally i Tilgin

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Tilgin-aktien stiger med hela 42 procent efter att ha annonserat att de erhöll en strategisk order från Telekom Srbija. Ordern omfattar 2600 specialanpassade HG1300 Gateways för fibernät (högt snittpris) och bekräftar därmed att operatören har fortsatt förtroende för Tilgins produkter sedan det första kontraktet från 2009. Även om vi tycker order är intressant så är ordervärdet troligen endast några få miljoner kronor.

Den kraftiga aktieutvecklingen ska ses i skenet av en mycket svag aktieutvecklingen under det senaste halvåret (-40 procent). Tilgin kommer med sin Q3 rapport fredagen den 22 oktober och vi väntar oss inga större överraskningar. Våra förväntningar är en försäljning om 28 miljoner kronor och ett rörelseresultat om -7 miljoner kronor. Värderingen av Tilgin-aktien är fortsatt låg. Dock fortsätter förlusterna i en hög takt och i slutet av Q2 var kassan endast 12 MSEK. Å andra sidan så har bolaget en vass och bred produktportfölj samt många intressanta kunder och prospekt.

/ Greger Johansson

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?