Post entry

TopRight Nordic AB - Stark tillväxt och lönsamhet till en blygsam värdering

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ett bolag som har gått under radarn för de flesta är TopRight Nordic. Efter att ha gjort en genomgång av bolaget är det nog ett av de intressantare aktiecase jag har sett. TopRight Nordic har haft en fantastisk tillväxt och orderingång de senaste kvartalen, med en redan hög lönsamhet som har potential att öka ytterligare i närtid. Bolaget har dessutom stora potentiella affärer och triggers i närtid.

TopRight Nordic är ett bolag listat på NGM Nordic MTF. Bolaget har i skrivande stund ett börsvärde på 140 MKR och ett P/E tal på 9,2 baserat på den senaste Q3 rapporten. Ska nedan presentera bolaget mer utförligt, men jag börjar med att ge lite snabba jämförelsesiffror:

Q1: Oms 4 MKR, Rörelseresultat 2,2 MKR, orderbok 43 MKR

Q2: Oms 6,3 MKR, Rörelseresultat 1,5 MKR, orderbok 45 MKR

Q3: Oms: 10,3 MKR, Rörelseresultat 4,9 MKR, orderbok: 53,6 MKR

Bolaget står på flera ben som alla är lönsamma:

SMARTglas, en teknik där man monterar glasväggar som kan frostas, dimmas, eller användas som projiceringsytor med en knapptryckning. Tillämpningsområden är framförallt kontor, konferensrum och skyltfönster, kunder är bland annat offentlig sektor, vården, apoteket, Din bil, Engströms bil, Volkswagen, Spotify, resebyråer, m.fl. Man har sett en allt större efterfrågan med större projekt och repeat-orders enligt VD. Största problemet var tidigare leveransförmågan då man anlitade underleverantörer, detta problemet ska nu vara löst genom förvärvet av Ferm Och Persson som jag återkommer till.

SMART LED: TopRights dotterbolag TD Light har en patenterad lösning för att montera LED lysrör i befintlig lysrörsarmatur. Detta minskar elförbrukningen med 50-90% beroende på jämförelsebelysning, och betalar sig självt på 2-5 år. Därutöver har LED lysrören en flerfaldigt längre livslängd och ljuset går att dimra. TopRights lösning är väldigt kostnadseffektiv och går snabbt att montera. Man har investerat över 60 MKR i produktutveckling sedan 2007. Bland kunderna i fjol återfinns Swedol (2 butiker), HSB, NetOnNet (12 st lagershoppar), ICA (2st butiker), Ullared genomför under januari tester för att utvärdera lysrören, man tar därefter ställning till att byta ut belysningen i hela Ullared-butiken. En stor-medelstor ICA-butik där man byter ut belysningen genererar som jämförelse ungefär 400-800 tkr. Man har förstärkt sitt samarbete med StrongPoint för att möta en stor efterfrågan från ICA-koncernen. Man anställer under Q1 2020 två nya säljare för att sälja lösningen på heltid eftersom marknaden är i princip oändlig, man har även bestämt sig för att marknadsföra sig till industrilokaler.

_Vi har tidigare levererat LED-Lysrör till Swedols centrallager i Örebro. Glädjande att man nu väljer att gå vidare och uppgraderar butiken i Sätra med vår ljusteknik. Samarbetet med Swedol är i sin linda och banar vägen för många fler installationer av deras 100 butiker. Den ekonomiska besparingen och enkelheten vid installationen är avgörande där vår produkt jämfört mot andra visat sig ligga i fronten_”, säger Anders Myrbäck, VD på Topright Nordic

Pro AV: Man erbjuder helhetslösningar med SMART glas och Pro AV där man tidigare levererat till Polestars två showrooms och Volkswagens showroom, dessa orders har hittills varit värda ca 2-2,5 MKR per showroom inklusive tilläggsbeställningar. I Juli skrev man ett 3-årigt leveransavtal med Polestar för framtida locations. I en videointervju med VDn i Dec framkommer att det handlar om att leverera 50-60 showrooms under 2020-2021, som initialt är värt 60-80 MKR, därtill tillkommer tilläggsbeställningar och eftermarknad (Man har hittills fått tilläggsbeställningar på 2,5 MKR till Polestars två showrooms). Det handlar alltså om betydande summor framöver, och det är inom Pro AV som TopRight har högst lönsamhet.

Bright safety: Man tillverkar skyddshjälmar, reflexvästar och adaptiva farthinder med elektroluminiscent ljus som ses under tuffa väderförhållanden, även dimma och utan att blända. I Q2 rapporten tillkännages att man har långt gånga förhandlingar med fyra stora aktörer i Sverige, Norge, Storbrittanien och Kina. Transportstyrelsens motsvarighet i UK, Network Rail utvärderar sedan en tid produkterna och har lagt två stycken test-orders. Målet är att få till en ny branschstandard för allt järnvägsarbete i UK. Man har tidigare sålt adaptiva farthinder till kärnkraftverk och brandkåren. Bright safety väntar på genombrott än så länge, men här finns en fantastiskt stor potential. I en videointervju med VD Anders Myrbäck i December berättar han att Network Rail genomför nya produkttester under December och målsättningen är en stororder.

Ferm Och Persson: Är ett glasmästeri med lång branscherfarenhet. Under 2018 omsatte bolaget 50 MKR med ett nollresultat. Detta förvärvades och integrerades i koncernen under september -19. Syftet med förvärvet var att uppnå synergier för koncernen, att öka leveransförmågan av smartglas där man tidigare haft svårt att möta efterfrågan, samt att kapa kostnaderna genom att slippa underleverantörer. Man fick även ett bredare scope och kan leverera större helhetslöningar till sina kunder, därtill fick man en ny säljkanal för sina produkter.

TopRight Nordic är ett av de mest lovande aktiecase jag har analyserat. Man har flera områden med stabil lönsamhet och kraftig tillväxt. Det finns en väldigt stor marknadspotential för SMART glas, SMART LED, Pro AV och Bright Safety. Bolaget har närmast försumbara fasta kostnader och har genomfört effektiva kostnadsbesparingar de senaste två åren. Genom förvärvet av Ferm Och Persson har man löst den tidigare leveransproblematiken inom SMART glas under Q3. SMART led väntas ha växt med över 100% under 2019, från 9 MKR till 20 MKR, och man anställer två nya säljare under Q1 2020 för att kunna adressera den närmast oändliga marknaden som gamla lysrör utgör. Vid publiceringen av Q3 rapporten hade man en utgående offertstock på 330 MKR. Man har även kommunicerat i december att det ständigt trillar in mindre orders som inte tillkännages.

Det bästa med bolaget skulle kunna vara dess nuvarande värdering på 140 MKR med ett P/E tal på 9,2 räknat på Q3 rapporten. Enligt min bedömning är vare sig tillväxttakten, Polestars utrullning av locations under 2020 eller Bright safetys potential inprisad i aktiekursen. I ett defensivt basscenario där tillväxten avmattas, med 25 MKR i vinst under 2020 och ett mer rimligt P/E tal för ett tilläxtbolag om 15 så skulle ett motiverat aktiepris kunna vara 18,65 kronor, härifrån ser jag även stor potential till positiva överraskningar. Jag ska även nämna att det har inkommit fler och större ordrar under Q3 och Q4 än tidigare kvartal, och en stor del av dessa ska levereras under Q4-Q1 enligt de pressmeddelanden som har kommit, vilket sammantaget ser lovande ut inför Q4 rapporten.

Ansvarsfriskrivning: Jag äger aktier i bolaget och uppmanar alla att själva tillgodogöra sig information om bolaget innan ställningstagande till att investera. All handel med aktier är förknippad med risk och aktier kan både gå upp och ner i värde. Tidigare kursuppgångar är ingen garanti för framtida avkastning.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?