Post entry

TradeDoubler - Begränsad potential

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

TradeDoubler levererade en bättre än förväntat rapport idag, dock enbart pga. valuta anser jag. Kursen upp några kronor, helt befogat då marginalerna stärktes och det finns bra chans för att kommande kvartal under året även dessa kommer att hjälpas av valuta, vilket inte är helt fel. Men försäljningen väntades komma in runt 802 MSEK, utfallet blev 734 MSEK, det är verkligen negativ tillväxt vi pratar om här.

Med säkerhet kommer höjda riktkurser, köp-rekommendationer att komma inom en snar framtid, det är däremot bara en känsla. Men att en aktie som har gått ca 160 % från mars till aktuell kurs (dock från sjuhelvetes låg värdering) ska outperforma "riktigt" cykliska aktier från och med nu känns väl att ta i något.

Bolaget har skalat ned operationen något, därav något minskad omsättning kan tänkas, och förbättrat kostnadsbasen vilket ger förbättrad EBIT-marginal. Visst är detta positivt, men det verkar som att marknaden är iskall, lägg till en drak-konkurrent som Google, så måste man fråga sig om det verkligen är läge att förminska försäljningsrganisationen för att kortsiktigt förbättra marginalerna. Nu kan jag ha fått det om bakfoten när jag menar försäljningsorganisation, då det finns otroliga skalfördelar med affärsmodellen, vilket inte behöver betyda så mycket som jag antyder att det gör.

Men, vad jag, med min oerhört osammanhängande text, försöker komma fram till är att: rapporten var bra på marginal, men bortse från valutaeffekter så skulle det vara en riktigt sunkig rapport. Jag är definitivt inte en köpare på denna värdering, jag tror att människor kommer i underfund med detta och satsar på mer cykliskt.

Någon som tycker jag har helt för-baissat mig själv om bolaget?

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?