Post entry

Tumördödar-aktien folk inte upptäckt ännu: CE-märkning, Afrika, Mellanöstern

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Scandinavian ChemoTech, listat hos svenska Nasdaq First North, har utvecklat en behandlingsapparat som genom elektrokemoterapi används vid behandling av cancer. Vi väntar på stora nyheter i flera omgångar under Q3-Q4 från bolaget. En har redan kommit: En studie av bolagets tekniska lösning IQWAVE som visade mer än mycket god effekt: Apparaten och läkarna kunde döda 1 av 5 tumörer fullt ut utan att de återkom.

Scandinavian ChemoTech AB verkar på marknaden för medicinteknik. Bolaget har utvecklat IQWave™ som används vid behandling av cancer, genom elektrokemoterapi. Detta innebär att tumörer utsätts för elektriska pulser vilket gör att cellerna öppnar sig och cytostatika kan tränga in i cellen. Försäljningen utgörs dels av IQWave™-enheter samt behandlingskit som förbrukas löpande i en prenumerationsmodell där betalning görs per patient och per behandling. Bolaget fokuserar primärt på länder i Asien, Afrika och Mellanöstern. Man har partner- och distributörsavtal i Filippinerna, Indien, Malaysia och Pakistan. Den första riktiga ordern levererades i Q1-18.

ChemoTech har även ett forskningsprojekt för smärtbehandling av sekundär skelettcancer. Denna marknad uppskattas uppgå till ett värde om 6,9 mdSEK årligen, vilket är över fem gånger större än den befintliga fokusmarknaden de redan verkar i. Då detta ännu är i ett forskningsstadie har det inte upptäcts och räknats på av aktiemarknaden och inte prisats in i värdering och kan således betraktas som en option.

Processen med CE-märkningen fortlöper och väntas kunna ske under H2-18. ChemoTech har även en process inledd för att kvalificera IQWave™ för offentlig upphandling i Indien. Detta är ett stort steg i rätt riktning för att kunna realisera potentialen som finns på indiska marknaden. På övriga marknader har utvecklingen fortsatt, man ska in i Afrika och Mellanöstern och den nytillkomna pakistanska marknaden väntas generera försäljning redan under 2019.

Jag följer Chemotecth noga i höst och återkommer med nyheter och analyser här. Stay tuned.

På Chemotechs egna sajt www.chemotech.se finns för den nyfikne mer information om bland annat den smått sensationella cancerstudien jag nämnde i ingressen och som mycket tydligt helt har missats av aktiemarknaden i värderingen av bolaget. Börsvärdet är rekordlga 70 miljoner kronor att jämföras med peers som enligt analysbolaget Västra Hamnen Finans borde betyda att Chemotech i augusti borde värderas till 58 kronor per aktie mot dagens 23 kronor. Detta skrev de innan cancerstudien publicerades. Här finns mycket stora möjligheter till kraftiga uppvärderingar och nya rktkurser för aktien. När milstolparna radas upp som ett pärlband framöver kan mycket hända. Tror jag. Därav mitt intresse.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?