Post entry

Trenden har vänt för Uniflex

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Efter den fjärde kvartalsrapporten för 2009 ansåg Uniflexs VD att trenden hade vänt. Dagens kvartalsrapport för det första kvartalet 2010 bekräftar att så är fallet. Omsättningen ökade under kvartalet med 53 procent och resultatet per aktie ökade till 1,45 kr (från 0,32 kr).

Utsikterna för bemanningsbranschen anses goda och Uniflexs tjänsteutbud behövs tidigt i konjunkturcykeln. Företagsmässig ser det alltså bra ut, den positiva trenden är stark. Tyvärr är aktien inget kap värderingsmässigt. Den har p/e 16 på den förväntade vinsten i år. Att den positiva trenden håller i sig är alltså i mångt och mycket redan inräknat.

Under 2008 gjorde Uniflex en vinst på drygt 11 kr per aktie. Nu när Uniflex har återgått till lönsam tillväxt igen, kan man se 2008 års resultat som ett realistiskt mål de närmaste åren. En vinst i storleksklassen från 2008 skulle innebära ett p/e tal på drygt 10 räknat dagens kurs (117kr) och ge en riktkurs kring 160 kr. Försäljningsmässigt är man där snart, och marginalerna är på väg upp.

Till ekvationen skall också tas att Uniflex har en utdelningspolicy på 50 % av årsvinsten. Detta kan ge utdelningar kring 4-6 kr per år framöver. Faktum är att de delar ut 3 kr per aktie redan för 2009 – och denna utdelning är du faktiskt berättigad till om du äger aktien vid stängning idag (den 19 mars 2010)!

Själv tycker jag trenden för företaget är intressant men att aktien inte är direkt undervärderad just nu, så jag väljer att köpa men lämnar lite utrymme för att öka om kursen (och värderingen) går ner.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?