Post entry

We are the superlative conspiracy!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Hej alla kapitalistsvin! För det är väl det man är om man gillar att investera och förvalta sina hårt intjänade och noga sparade pengar i det här landet?

Försökte publicera det här inlägget som en riktig analys den 30/12 då wesc stod i 88 kronor, men den ansågs för oseriös (vilket är fullt förståligt).

Efter ett ytterligare en termins heltidsstudier vid Uppsala Universitet vid ekonomprogrammet kombinerat med mycket aktivit ideellt engagemang i föreningen Uppsalaekonomerna, har jag äntligen hittat tid för att kunna skriva en "fullständig" analys.

Jag har bla skrivit Sveriges tyngsta finansiella repotage (enligt mig själv) om Thomas Sandell (Framgångsrik Hedgefond förvaltare i New York) i vår studenttidning Reversen. Han tackade bla nej till att medverka i Washington Post.

Mina tidigare två och enda analyser på min blogg har varit: Köp Q-med och Köp silver, har varit bra affärer, för er som lyssnat ;)

Jag är somsagt en långterm investor så ni som funderar kring detta case mindre än 1 år sikt, kan sluta läsa nu :)

Innan jag påbörjar min analys kan jag tipsa er alla småsparare att sluta läsa på di.se om ni vill göra analyser av bolagen rent resultat och siffer mässigt. Använd er istället av : http://www.introduce.se . Jag träffade bla en av grundarna hos Remium och det är en fantastisk gratis tjänst för er alla redeye läsare!

Åter till WeSC och mitt case:

WeSC tänker jag inte beskriva ingående, för er som är intresserad kan läsa här : http://www.introduce.se/foretag/wesc

WeSC i siffor : http://www.introduce.se/foretag/wesc/nyckeltal

En kort sammafattning av dessa siffror: Jag gillar deras nuvarande soliditet, direktavkastning, omsättning och vinst i relation till WeSC värdering. De tjänar BRA med pengar och har en riktigt bra tillväxt potential!

För att kort dra en parallel mot H&M, kanske är lite naivt. Men jämför man WeSC värdering i relation till tillväxt potential, så är det snarare H&M:s värdering som är naivt värderad av marknaden... Antingen så är H&M "rätt" värderad och WeSC värdering mkt undervärderad. Eller H&M mkt övervärderad och WeSC "rätt" värderad. Jag anser det första alternativet..

Det mest spännande med WeSC är att de förstår UNGA MÄNNISKOR och HUR MAN MARKNADSFÖR SIG. Vilket är rätt viktigt i klädesbranschen, om inte allt!? Speciellt för ett mode och klädesbolag där framtiden bestäms mer och mer av kändisar och tyckare på bloggar.

Så hur arbetar WeSC med marknadsföring?

Se efter 0:28 . http://www.youtube.com/watch?v=AYf5mgg5rL4

Något som också är fantastiskt med WeSC är grundaren och bolagets tillika 7,1 % ägare Greger Hagelin som även är VD.

Vill ni lära känna han bättre, lyssna på : http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2071&artikel=869856

Jag har bla varit mkt kontakt med hans vd assistent för att få Greger att föreläsa på en av Sveriges bästa arbetsmarknadsmässor (www.kontaktdagarna.se) men han jobbar så mycket så det verkar vara omöjligt för han få tid till detta. Detta är ytterligare en bra indikation på hur bolaget sköts och styrs.

Jag skulle kunna sitta här i timmar och predika om detta fantastiska bolag. Men nu väntar mer hårt ideellt och roligt ideellt arbete!

Fortsätt skriva bra analyser och bloggar era kapitalistsvin ;) Jag kommer garanterat läsa dom :)

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?