Post entry

WeSC - fortsatt stark tillväxt.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Som ett litet svar till Redeyes egna säljtips av WeSC så behöver kommenteras att det inte riktigt är så illa som Redeye tycker kanske.

Mycket av den uteblivna förväntade tillväxten, för inte säga allt, beror på valutaeffekter. Av detta sänker Redeyen sina förväntningar på bolaget även framöver.

Valutaeffekten drabbar alla svenska bolag som säljer utomlands och självklart tror man på en fortsatt förstärkning av kronan så kommer det fortsättningsvis även det att drabba dom svenska bolagen.

Men och det stora "menet" vad gäller Wesc är ett det fortfarande är en framgångssaga inom klädsortiment och enligt mig är det fortfarande det bästa valet i Sverige. BB och OddMolly verkar nu vara färdigväxta och mogna och där har den värsta "hypen" gett sig. HM fortfarande en motor för branschen med hög direktavkastning. WesC därimot visar fortfarande upp en tillväxt på över 20% och om man skall tro bolaget själv så kommer tillväxten att vara fortsatt hög och trots valutaeffekter som monskas inga prognoser. Detta visar även införsäljningen inför våren samt lanseringen av nya skokollektionen.

Vad gäller problemen i Danmark berör detta en distributör och medför inga materiella försluster. Kommer man igång med egen distribution i Danmark så finns där istället en betydande potential då Danska marknaden enbart var 3% av omsättning.

Nej, behåll Era Wesc. Tror att framgångssagan fortsätter ett tag till.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?