Post entry

WESC - laddar för utbrott

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

WESC värderas till ca 100 MSEK. Det är för lågt. Teknisk har aktien konsoliderat i flera månader. Utbrott ur dessa så kallade squeezar brukar ge rejäla uppgångar. Förbi 6,80 kronor blir min prognos.

WESC på First North har haft problem länge. Skejtarmodet har gått sådär. På grund av det var bolaget tvunget att genomföra en nyemission i höstas. Den blev fulltecknad och huvudägarna ställde upp med sin del och mer. Scenariot påminner om det vi sett i KappAhl och andra modeföretag som sen har blivit succeér. Dock var ägarna tvugna att värdera ner bolaget rejält. Idag värderas bolaget till 100 MSEK och det är bara en dryg månad sedan de tog in ca 50 MSEK. Det är med andra ord en riktigt låg värdering. Fundamentalt kan man argumentera för en kurs på ca 10 kronor eller en värdering av hela bolaget på ca 200 MSEK. T ex i jämförelse med Odd Molly.

Det som får mig att ta position just nu dock är den tekniska bilden. Aktien befinner sig i en s k squeeze. Det innebär att aktien rört sig sidlänges i flera månader. Efter det brukar det komma en rejäl rörelse. Med tanke på värderingen så blir den uppåt. Den senaste squeezen jag såg var i Impact Coatings och den dubblades på ett par veckor.

Wesc ligger i 4,82 kronor just nu. En resa mot minst oktober toppen på 6,80 kronor är min target.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?