Post entry

White Shark - turnaround?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Uppdatering 1, 2010-02-18

Ingen har väl undgått White Sharks kraftiga kursnedgång som började våren 2009 i samband med den misslyckade biopremiären av Tomtar och Troll 1. Jag tror att bolaget nu står inför en potentiell vändning då det finns flera tecken samt indikationer på detta.

Nedan följer några viktiga händelser under perioden. Börskursen är omräknad för den omvända split som gjordes 50:1 i samband med listbytet från Aktietorget till Nasdag OMX First North.

mar 2009: Bio-premiär. Börskurs ca 150-200kr. Dåliga recensionen samt dåliga bio-publiksiffror drar ner kursen.

aug 2009: Nyemission görs på kurs 27,50 kr. Bolaget tillförs ca 15 milj kr före emissionskostnader.

sep 2009: Fd VD och storägare Robert Rhodin häktas misstänkt för mord. Han lämnar i samband med detta bolaget. Kursen rasar till nytt atl på ca 20 kr. Rhodin säljer under perioden sep-dec 2009 stora delar av sina B-aktier vilket gör att kursen rasar ytterligare ner till ca 10 kr.

Nov 2009: Peter Lewis rekryteras som ny producent. Peter har även budgetansvar för bolagets IP:n. Beslut tas att återuppta produktionen av Astrid Silverlock.

dec 2009: Storägaren Anders Bagge köper samtliga A-aktier från Robert Rhodin. kursen går 100% upp under några dgr på denna nyhet för att därefter åter sjunka till ca 10 kr

jan 2010: Peter Levin tillsätts som ny VD och Carl-Johan Merner som var tillförordnad VD lämnar bolaget.

Ovan punkter sammanställer några av de viktigaste händelserna för bolaget det senaste året. Ni kan själva läsa mer på bolagets hemsida www.whiteshark.se för att få mer info. Man kan utan att överdriva helt klart säga att bolaget varit mycket illa ute. Tidigare ledningen misslyckades med införsäljningen av bolagets första film Tomtar & Troll och därefter har förtroendet för bolaget minskat rejält. Faktum är dock att även om filmen floppade i Sverige så är den såld till ett flertal länder och dvd-premiär är satt till apr 2010 i tex Nordamerika.

Kursen har nu i feb pressats ner ytterligare till nya all time low och min tro är det beror på att Merner samt Rhodin sålt sina sista B-aktier via SHB. Svar på detta kommer i uppdaterd lista över 10 största aktieägare inom kort. Tidigare i veckan var kursen nere i 7,70 kr som lägst vilket motsvarar ett börsvärde på ca 9 milj kr. Detta är extremt lågt för ett bolag noterat på Nasdaq OMX First North.

White Shark kommer med Q4 rapport nästa fredag. Vi kommer då (om inte tidigare) även få en uppdatering av status för bolagets produktioner. Den nya ledningen bestående av Bagge, Levin och Lewis ska nu alltså presentera sin plan för det nya White Shark och enligt mig bör det finnas utrymme för en klar uppåtrekyl i aktien på kort sikt! Aktien är idag till stora delar bortglömd och ett ökat nyhetsflöde kan få kursen att stiga kraftigt...

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?