Post entry

Xtranet - en eventuell kandidat till kryddportföljen.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Xtranet är ett bolag som sysslar med nätimplementering, dvs lägger bredbandsnät och är en av Sveriges största leverantörer på området. Under senaste åren har vi sett en ökning på antalet order och uppdrag bolaget får in, senast ett samarbetsavtal med Ericsson.

Gruppen har under senare år samlat på sig ett större antal jobb och projekt runt om i landet, speciellt Stockholm där man bygger för fullt nu. Även i Göteborg utvecklas bolaget.

Just denna vår och sommar är ganska spännande eftersom bolaget precis fått till ett samarbetsavtal med inte mindre än bjässen Ericsson. Arbetet sträcker sig också internationellt där bolaget vill arbeta med bredband utomlands och i länder som inte kommit så långt som vi har gjort i Sverige.

Att få jobba för Ericsson och under deras vingar innebär en hel del möjligheter framöver och en bra chans att visa vad man går för. Bolaget har även gjort arbete för Stockholmshem, Stena Fastigheter, Svenska Bostäder, ComHem med fler. Företaget är igång, har kunder av potential, utvecklas och har en trevlig ledning. Det finns bra med hopp i bolaget.

Det som är det fina med detta bolag är VD Hans Erik Persson som är en stor fisk från branschen. Han var med i uppbyggnaden av Transcom och bland annat haft stora chefsposter eller andra ledande roller i bland annat Comhem och Bredbandsbolaget. Styrelseordförande Jan Danielsson satt tidigare med som ordförande för Boxer och vad jag vet hade han även chefspost i Ericsson. Tror det går att läsa på hemsidan också.

Det fina är också hur tyst och jämt bolaget Xtranet har opererat de senaste två åren där man lastat projekt efter projekt i fickan och fått en hel del erfarenhet. Det har verkligen inte varit hypat och man försöker fokusera på verksamheten.

Aktien kostar nu 10 öre men har under året verkligen legat och kokat. Vi kan se upptrappningar nu under våren. Skillnaden nu är att de aktieägare som äger aktien kommer vara mer försiktiga med att sälja eftersom nyheten om Ericsson fortfarande sitter kvar.

Idag är det bolagsstämma för Xtranet i Stockholm så det kan vara en bra timing att köpa in sig och rapport är även på väg att komma här i slutet av maj.

Jag äger själv inga Xtranet-aktier men funderar på att köpa in min under veckan. Ville bara slänga en hint om detta intressanta bolag som jag definitivt kommer snoka vidare i. Än så länge tror jag på bolaget och har en skön känsla, vad tror ni?

Vi ser att aktien har gått upp 50 % men får de ordentligt med spin på verksamheten kan vi se eventuella kursdubblningar framöver. En resa min kryddepå inte vill missa.

Mvh

Benny

www.bennysbucketlist.com

cyno cyno Member since Jan 13 2012

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?