Post entry

ZignSec: Glödheta ID-verifiering bolaget

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Bolaget övertecknades med 750% inför sin börsdebut i Oktober och har stark handel som gett fin trend i kursen, vilket bryggar för vidare uppgång inför rapporten. ID-verifierings bolaget ZignSec har en imponerande tillväxt med över 240% från förra året. Bolaget har uttalat ett omsättningsmål på 100 miljoner kronor år 2022 ( alltså om ca 1 år skall bolaget växa med x15 omsättningen). Bolaget släpper deras Q3 Rapport den 27 November, kan bolaget stå inför en ny resa som liknar Fingerprint?

Kort om bolaget:

ZignSec erbjuder en plattform med digitala ID-verifieringslösningar med upp till över 200 länder i världen. Bolaget verkar på den globala marknaden med över 60 kunder spridda över 15 olika industrier, med en koncentration av kunder inom iGaming-segmentet i nuläget. 

Den globala marknaden för digitala ID-verifieringslösningar är under stark tillväxt och förväntas dubbla i värde mellan 2017 och 2022 för att nå cirka 16–20 MdUSD. Marknaden drivs av bland annat av ökade regleringar och större krav på förenklade processer för slutanvändarna.

ZignSec bedömer att det finns en stark efterfrågan på Bolagets tjänster och har de senaste 18 månaderna växt från ett 20-tal till ett 60-tal månatligt fakture­rade. Bolaget har även haft en stark finansiell utveckling. Omsättningen un­der det första halvåret av 2019 var cirka 240 % högre jämfört med motsvarande period 2018 (ZignSec har som ett finansiellt mål att omsätta 100 miljoner kronor år 2022).

ZignSec väl rustat för drömmarknad

https://www.dagensps.se/ps-partner/svenskt-regtechbolag-val-rustat-for-drommarknad/

ZignSec växer internationellt

https://techworld.idg.se/2.2524/1.724707/svensk-id-plattform-zignsec

ZignSec Aggressiva tillväxt per kvartal:

ZignSec visar på en imponerande omsättningstillväxt på ca 240% (Ej reviderade siffror jan-jun 2019). Bolaget har ökat sin kundstock och har som ett finansiellt mål att omsätta 100 miljoner kronor år 2022, alltså ca x15 års omsättningen.

Q3 Delårsrapport släpps den 27 November.

ZignSec siktar på förvärv av bolag på befintliga och nya marknader

För att accelerera Bolagets tillväxt ser styrelsen därför goda möjligheter för att Bolaget kan komma tillämpa en förvärvsdriven tillväxtstrategi. ZignSec har idag kunder i över 27 länder och genom förvärv kan Bolaget stärka sin position som en global tjänsteleverantör av digitala ID-verifieringslösningar.

ZignSec Kraftigt övertecknad på Nasdaq First North med 750 %.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2019/10/08/zignsec-zignssecs-erbjudande-blev-kraftigt-overtecknat-handel-i-aktien-vantas-inledas-pa-nasdaq-first-north-growth-market-den-21-oktober-2019.html

Ett gäng välrenommerade investerare i ZignSec

Bland de tidigare investerarna finns fintech-riskkapitalbolaget NFT Ventures, tidigare Bonnier-vd:n Bengt Braun och Bonniers vice ordförande Pontus Bonnier

Bengt Braun fd VD Bonnier och nuvarande styrelseordförande:

År 2017 var han på plats 4 av de högsta inkomsttagarna i Sverige:

https://www.google.com/amp/s/nyheter24.se/amp/nyheter/inrikes/919440-har-ar-10-svenskarna-som-tjanade-mest-2017

NFT Ventures:

Riskkapitalbolag med Johan Lundberg, Pär Roosvall och Håkan Roos(Izettle) som huvudägare.

https://www.breakit.se/artikel/21387/izettle-affaren-gav-hakan-roos-over-en-halv-miljard-nu-koper-han-in-sig-i-nft-ventures

Åke Bonnier:

År 2017 var han på plats 125 av Sveriges förmögnaste

https://www.va.se/nyheter/2017/12/11/126.-pontus-bonnier/

Saeid Esmaeilzadeh:

Grundare till Serendipity Group AB

https://www.breakit.se/artikel/14284/fran-flykt-till-miljardbolaget-serendipity-det-har-varit-en-revanschlystnad

ZignSec bolagspresentation

Presentation av bolaget och deras tjänster på Aktiedagen Göteborg:

https://www.youtube.com/watch?v=obcSSvUZqP0&feature=youtu.be&t=1

VD Intervju kring ZignSec:

https://www.youtube.com/watch?v=SGXaufz1Ij4

Nyhetslänkar:

https://www.va.se/nyheter/2019/10/21/zignsec-aktien-upp-64-i-handelspremiaren-pa-first-north/

https://www.dagensps.se/ps-partner/svenskt-regtechbolag-val-rustat-for-drommarknad/

Disclaimer. Jag äger själv aktier i ZignSec AB.[Detta blogginlägg skall inte ses som rådgivning då den främst är till för att höja marknadens intresse för det valda bolaget. Jag råder alla att göra en kritiskt bedömning av denna blogg och göra en egen självständig analys av bolaget innan man köper aktier. Källorna kan inte garanteras vara korrekta. All aktiehandel innebär en risk, som kan innebära större förluster än intäkter.]

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?