Post entry

2010 och portföljens utveckling

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det var drygt en månad sedan jag skrev något kring min portfölj här på Redeye. Nu är tiden kommen för en uppdatering:

Portföljstorlek:

2009-11-03 start 500k

2009-12-02 ca 545k +9%

2010-01-08 ca 630k +26% (+15,5% sen förra uppdateringen)

Innehav enligt följande:

  • Unibet andel 7,9% förändring +6,38%
  • Active Biotech andel 14,7% förändring +125,11%
  • Bioinvent andel 19,7% förändring +24,83%
  • Orexo andel 9,9% förändring +6,11%
  • Transcom andel 8,7% förändring +15,07%
  • Investor andel 17,2% förändring +9,15%
  • Eurocine Vaccines andel 6,7% förändring 26,17%
  • WeSC andel 15,6% förändring +36,11%

Perioden December och inledningen av 2010 har varit fantastisk. Mycket har hänt i portföljen och jag ska ge en kort resumé kring det mest väsentliga.

I mitten av December tog jag en liten förlust och sålde av ungefär 40% av mitt Orexoinnehav. Jag ökade sedan mitt innehav i Bioinvent till 20% som låg kring köpvärda 26kr. Jag tog även in Eurocine som ny aktör i portföljen då jag ser aktien som ett extremt köpvärt case; mer om Eurocine följer.

Active Biotech har gett en minst sagt delikat avkastning den senaste tiden. Jag tog in aktien i portföljen till en kurs av 58,75kr (15kr över min riktiga köpkurs) som idag växt och toppade igår på 134kr. Man har en minst sagt imponerande forskningsportfölj med flera studier i sen Fas där stor del av värdet ligger i Laquinimodprojektet. Under December meddelades att man nått primärt mål i fas II för prostatacancerkandidaten Tasq och SEB gjorde iom detta ny analys av bolaget där riktkurs sattes till 152kr. Man la även upp en teori om Actives partner Teva där det spekuleras om uppköp/bud. Dessa händelser blev lite av en icebreaker för aktien som senaste tiden stigit kraftig då köparna strömmat in. Kortsiktigt tror jag på rekyler då kommande period kan bli något händelselös och då vi sett en kraftig uppgång under flera veckors tid men det skulle inte förvåna mig om vi kan hämta 50% ytterligare till början av hösten.

Bioinvent har länge legat på en minst sagt attraktiv kurs och lagom till ett underbart 2010 har aktien satt fart. Man har ett imponerande antikroppsbiblotek som i sig är värt stora pengar och H1 kommer vara en extremt händelserik period för aktien med b.la. kommande milestones. 4/1 uppgav man även att behandling med BI-505 i fas I startat. Läs gärna mer kring Bioinvent i Krax\'s blogg http://www.redeye.se/aktiebloggen/6445/bioinvent-update-lagesanalys (Tycker personligen att Krax alltid skriver intressanta inlägg värda att läsa och därför länkar jag gärna). Jag räknar med 5-10kr upp inom kommande period och med positiva besked kanske ännu mer.

Orexo jag sålde som tidigare skrivet en del av mitt innehav i Orexo då jag dels såg större potentiell utdelning i andra papper och då aktien varit ganska stilla under en längre tid. 7/1 meddelar bolaget att försäljningen av Abstral går som tåget och jag har nu fått tillbaka det jag förlorat på aktien och mer där till. Orexo kommer bli en aktie att räkna med även om jag tror att just denna nyhet inte kommer hålla uppe nivåerna speciellt länge. Jag behåller min 10%:iga andel och ökar kanske framöver när jag tror att aktien är redo.

Transcom uppe som ny kandidat på Avanzas heta lista med 45kr riktkurs. Känns rimligt efter mina mått mätt och jag behåller.

Eurocine ett extremt lovande case som kan handlas på Aktietorget (förhoppningsvis på OMX i framtiden). Bolaget sysslar med nasalt vaccin och man är för närvarande inne i Fas I/II med sitt influensavaccin. Läs gärna mer på http://www.bequoted.com/businessbriefing/bbb-2009-28/bbb-2009-28.htm#TemaBioteknik
Resultatet av studien kommer presenteras i Q2 alt sent Q1 och vi går mot skördetid om man kan hålla hela vägen. Detta har lett till att aktien haft högre omsättning och stigit en hel del senaste tiden.

Jag vill med detta passa på och önska alla en god fortsättning och ett stort lycka till under 2010! Mer om portföljen to be continued

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?