Post entry

Spectracure, kommentar kvartalsrapport 171108.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Spectracure, kommentar till kvartalsrapport för tiden 17-07-01 till 17-09-30. Då många visade intresse för min tidigare post om Spectracure, tänkte jag ge mina kommentarer på dagens kvartalsrapport.

Enligt mig så ser Spectracures planer ut att fortsätta precis som tidigare och inget negativt meddelades såsom förseningar o.s.v. Tvärtom nämnde VD t.o.m. att att det pågår "intensivt" arbete med att få igång fas1-studier på ytterligare sjukhus, vilket för mig låter riktigt bra. Det bör gå snabbt till ett meddelande om detta.

Jag fastnade också för det VD nämnde (se fetstil) om Orphan drug status (särläkemedelstatus)

"Denna status ger bolaget en snabbare väg till marknaden i form av underlättade regulatoriska krav på kommande kliniska studier och mindre storlek på studiepopulationen."

Detta tillsammans med:

"Det pågår ett intensivt arbete med att få igång kliniska studier vid ytterligare sjukhus. När detta är på plats kommer patientrekryteringen kunna öka drastiskt så att målen för fas 2 skall kunna nås under 2018."

VD:s kommentarer pekar på vad jag med självförtroende gissar på i andra halvan av 2018. Ett uppköp. Ett intresse av Spectracure inte bara från en intressent utan från flera stora intressenter. Efter särläkemedelstatus kommer Spectracure bli ett väldigt intressant bolag med en initial exklusiv marknad på 20 miljarder SEK.

+ Intensivt arbete att få igång fas1-studier på ytterligare sjukhus.

+ Patientrekryteringen öka drastiskt.

+ Särläkemedelsstatus.

+ Mindre studiepopulation.

Jag ser en stark acceleration av de kliniska studierna om studieresultaten fortsätter att se bra ut.

Vad är det viktigaste jag väntar på nu?

1. Resultat 4e patient.

2. Anslutande sjukhus.

Det kom faktiskt ett köp av VD precis när jag skrev på denna text! VD vill ha fler aktier helt enkelt. Det är alltid positivt.

Det är med stor tilltro till alla kompetenta personer i bolaget jag ser fram emot kommande resultat i den kliniska studien och information angående anslutande sjukhus.

Min föregående post: länk

https://www.redeye.se/arena/posts/straalbehandling-haer-kommer-spectracure

Kvartalsrapport 171108 länk

https://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID_News=86362&Language=1

VD köp länk

https://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID_News=86368&Language=1

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?