ALLG B

Allgon

Research note

Print

Allgons nyförvärv WSI bidrar energiskt till smartare batterier

Allgon meddelar idag att nyförvärvet Wireless System Integration, en specialist på att ta fram komplexa kommunikationslösningar för bland annat det snabbväxande området industriell IoT, inom ramen för en större affär med batteribolaget NorthStar på rekordtid tagit fram en lösning för uppkopplade batterier.

NorthStar levererar batterier bland annat till telekomsektorn och i och med lösningen från WSI kommer nu batterierna kunna följas från produktion till drift. WSI kommer inte få löpande intäkter från de smarta batterierna, utan det rör sig om ett utvecklingsprojekt - med det sagt ser vi dagens nyhet som mycket positiv för Allgon.

WSI får genom projektet bra exponering och en viktigt referens inom industriell IoT. Vi ser goda möjligheter att i framtiden dra nytta av WSIs spetskompetens inom Allgonkoncernen, inte minst ser vi att Åkerströms kan få hjälp att nå en högre teknikhöjd och att antennverksamhetens produkter kan bli integrerade i kommande WSI-projekt. Vi kommer efter Allgons nästa kvartalsrapport 11 november att inkludera WSI i våra estimat för Allgon och som vi tidigare nämnt så är vi positiva till förvärvet. Vi upprepar i nuläget vårt motiverade värde i base case om 19 kronor per aktie.

Download our latest Research Report from 2018-02-23

Download full report icon-download