ARISE

Arise

Research note

Print

Arise: inför rapport

Q3-rapporten släpps nu på fredag den 11 november. Svaga vindar i ett redan säsongsmässigt svagt kvartal gör att resultatet med all sannolikhet hamnar under nollstrecket.

Arise har redan rapporterat att elproduktionen i Q3 uppgick till 121 GWh. Det är en bit under budget och 15% lägre Y/Y. Elpriserna har stigit under hösten men de genomsnittliga priserna har sannolikt varit lägre i Q3 i år jämfört med samma period ifjol, då effekten från tidigare terminssäkringar succesivt minskar. Vi räknar med att segmentet Vindkraftdrift (helägda och 50% av Jädraåsen) har totala intäkter omkring 53 MSEK och redovisar en EBITDA om 34 MSEK.

De pågående byggprojekten Mombyåsen och Ryssbol skall enligt vad som tidigare har kommunicerats driftsättas under Q4. Huvuddelen av resultatavräkningen kommer sannolikt då eller i början av nästa år, när man kan stämma av utfallet mot budget. En mindre del borde dock ge resultatbidrag nu i Q3. Men det kommer knappast räcka till för att koncernen skall kunna visa svarta siffror. En grov gissning är att EBIT landar strax under nollstrecket och resultat före skatt i så fall omkring minus 20 MSEK. Rapporten väntas vid 8-tiden, fredag den 11 november. Ledningen håller en telefonkonferens med start klockan 11. 

Download our latest Research Report from 2017-11-11

Download full report icon-download