BINV

Bioinvent International

News article

Print

BIOINVENT: PFIZER-AVTAL HÖJER MOTIVERAT VÄRDE - REDEYE (NY)


(Tillägg: på flera ställen i texten)STOCKHOLM (Direkt) Bioinvents avtal med Pfizer ger anledning till höjt motiverat värde.Det skriver Redeye i en analysuppdatering. I basscenariot höjs motiverat värde till 5:60 kronor per aktie, från ...

(Tillägg: på flera ställen i texten)

STOCKHOLM (Direkt) Bioinvents avtal med Pfizer ger anledning till höjt motiverat värde.

Det skriver Redeye i en analysuppdatering.

I basscenariot höjs motiverat värde till 5:60 kronor per aktie, från tidigare 3:50 kronor.

För "bear case"-scenariot sker en höjning till 2:20 (1:50) kronor och "bull case"-scenariot höjs till 11 (10) kronor.

"Trots den kraftiga kursuppgången för aktien efter att Pfizer-avtalet tillkännagavs anser vi att förväntningarna i marknaden är fortsatt försiktiga", skriver Redeye vidare.

Redeye bedömer samtidigt att det tar minst 3 till 5 år innan projekt inom samarbetet kan avancera till kliniska studier. Som främsta katalysatorer för de kommande sex till tolv månaderna lyfts nya samarbetsavtal, framskridanden i partnerprojekt så att de genererar intäkter. Vidare att ett nytt projekt tas in i preklinisk fas (OX40).

Bioinvent stiger runt 8 procent till 2:85 kronor i öppningshandeln. På en vecka har aktien lyft 44 procent sedan avtalet med Pfizer annonserades den 21:a december.

Redeyes analyser ingår i ett koncept där berörda bolag betalar analyshuset för bevakning och för analyser. Analytikern Klas Palin äger aktier i Bioinvent.