BINV

Bioinvent International

News article

Print

BIOINVENT: PARTNER THROMBOGENICS STARTAR STUDIE I FAS II


STOCKHOLM (Direkt) Bioinvents partner, belgiska Thrombogenics, startar en fas II-studie med läkemedelskandidaten THR-317, som utvecklas som behandling av diabetiskt makulaödem. Den första patienten av totalt 50 har rekryterats till studien som ...

STOCKHOLM (Direkt) Bioinvents partner, belgiska Thrombogenics, startar en fas II-studie med läkemedelskandidaten THR-317, som utvecklas som behandling av diabetiskt makulaödem. Den första patienten av totalt 50 har rekryterats till studien som ska pågå i 12 månader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Studien är en multicenterstudie som ska utvärdera effekt och säkerhet vid två dosnivåer av behandlingen. Patienterna kommer att injiceras med 4 eller 8 milligram och de första resultaten från studien väntas under första kvartalet 2018.

Bioinvent äger sedan tidigare 40 procent av tillgångarna i projektet. I den senaste delårsrapporten skrev Bioinvent att Thrombogenics planerar att starta en fas I-studie och att Bioinvent utvärderar det, utifrån bolagets perspektiv, bästa sättet att tillvarata värdet av detta projekt.