KAN

Kancera

News article

Print

KANCERA: AKTIEN STIGER KRAFTIGT EFTER SUBSTANSUPPTÄCKT CANCER

STOCKHOLM (Direkt) Det First North-listade bioteknikbolaget Kancera inriktat mot cancersjukdomar stiger kraftigt under tisdagen efter att rapporterat om en upptäckt av en ny klass av substanser som slår mot enzymet Histon-deacetylas 6 (HDAC6) och ...

STOCKHOLM (Direkt) Det First North-listade bioteknikbolaget Kancera inriktat mot cancersjukdomar stiger kraftigt under tisdagen efter att rapporterat om en upptäckt av en ny klass av substanser som slår mot enzymet Histon-deacetylas 6 (HDAC6) och därigenom styr aktiviteten hos cancercellernas arvsmassa i önskad riktning. 
Användningen av så kallade HDAC-hämmare i behandlingen av cancerpatienter har hittills gett lovande resultat men begränsats av svåra biverkningar. Kanceras upptäckt av selektiva HDAC6-hämmare kan ge en lösning på hur sjukvården skall kunna dra nytta av HDAC-hämmarnas cancerbromsande verkan utan att förorsaka patienten svåra biverkningar, skriver bolaget vidare.
Kancera avser nu att patentsöka och vidare utvärdera HDAC6-hämmarnas konkurrenskraft för bland annat behandling av multipel myelom, blodcancer, inför beslut om vidare utveckling av en läkemedelskandidat.
Vid 12-tiden hade aktien stigit 49 procent till 0:82 kronor under nästan 270 avslut.